10 évvel ezelőtt két jó barát  munka utáni iszogatás közben úgy döntött, közös céget alapítanak. Mára a világ egyik legjobb oktató csapataként fodrászok ezreit inspirálják. Kétség sem fér hozzá, az év legnagyobb  fodrászati eseménye Mazzella & Palmer fellépése volt  a Vigadóban.  / Köszönet a csodás rendezésért és vendéglátásért a Wellának!/    A két zseniális fodrász összeszokottan és magabiztosan lépett színpadra,  fogalmuk sem volt róla, milyen ájult tisztelettel néztünk rájuk, mindent megtettek, hogy oldják a csöndet.   Elmondták, hogy  az oktatás minden mondatát megtervezték és néhány nappal ezelőtt ők maguk is részt vettek egy képzésen, ahol a színpadi beszédet  dolgozták ki.  Gyönyörűen felépítették  bemutatójukat, az első részben mintegy ráhangolódásképpen két alaphajvágást és két hajfestést mutattak be.   Egyszerű dolgokat csináltak, végtelen precizitással, megismertettek oktatási rendszerük alap pillérével, nem csak arra tanítanak meg, hogyan készítsünk  el egy tökéletes vágást, hanem arra is miért úgy.  Ezt követte két kortárs szalon frizura,  itt kiemelték a hordhatóságot és kezelhetőséget. Szünet után video vetítés során  végignézhettük kollekcióikat a kezdetektől napjainkig.  Az utolsó részben a2014-es „elfelejtett cirkusz” című kollekciójukból mutattak be két nagyon kifinomult hajvágást és előre elkészített  frizurákkal  tették teljessé a finálét.

A közönség soraiból számtalan kérdést kaptak, amiket néha poénokkal lazítva, de maradéktalanul és nagyon közvetlen hangnemben meg is válaszoltak.  Egy-egy bemutató után vendégeim gyakran megkérdezik, mit láttál? Mi a legújabb divat?  És én mindig elmondom, milyen színeket festettek, milyen formákat vágtak, mit javasoltak a következő évre az adott cég fodrászai.  Vagyis, hogy mi a legújabb trend. Az idén  nagy változás történt, már Londonban is ezt láttuk, most Mazzella & Palmer is megerősített benne, a trend többé már nem egy preferált szín, vagy forma.  A 60-as, 70-es sőt még a 80-as évek  legjellemzőbb ruhadarabjait és jellegzetes frizuráit évekig hordtuk , a mai trendek fél évente változnak. Ez már nem körforgás, ez  ringlispíl. /körhinta/ Követhetetlen. Nem véletlen, hogy állandóan ezekből a divat szempontjából legendás évekből merítünk ihletet még ma is. A világ élvonalbeli fodrászai is észrevették, hiába határoznák el, hogy a jövő évi divat legyen  pl.a rövid fru-fru, ha  a vendégek  többségének ez nem áll jól.  Így hát manapság az a  divat, ami jól áll!  Mégis van egy trend amit boldogan követ minden szakmaszerető fodrász a világon. Ez pedig a tökéletes kivitelezésű, személyre szabott, egyedi szín és vágás! Ápolt haj, luxuskivitelben!!!!

Természetesen a fodrászok kreativitásának nincs határa és továbbra is csodálatos kollekciókat fotóznak, de ezek már nem a jövendő divatirányzatot mutatják, sokkal inkább a művészi  inspirációt. Egy álom szerű csodavilágot, melyben hajakkal, sminkkel, ruhákkal  megálmodnak egy látványt, vagy elmesélnek egy történetet.
Mazzella & Palmer egyrészt két csodálatos fodrász, de ha végignézitek az „ elfelejtett cirkusz „ képeit bizonyára egyetértetek majd velem, ez már nem csak fodrászat!  Ez művészet!!

molnárjoli

Bejelentkezés!
Navigáció ide!